Потребителите, ползващи активно лаптопи добре знаят, че ноутбуците, създадени на базата на Intel, се високо производителни. Точно тази слава ги превръща обикновено в продукти със сериозен успех. Производителите продължават да усъвършенстват успешните си устройства и точно такова е новият лаптоп HP Pavilion dv7-5000er.

Дизайн

Главната особеност на HP Pavilion в дизайна са металните елементи, използвани при разработката на корпуса. На външен вид моделът изглежда наистина стилно и по нищо не личи, че не спада към класа на по-скъпите модификации. Това впечатление се засилва и от големите размери на Pavilion dv7. Повърхността му е гладка и приятна на допир, а в долния край е изписано името на компанията производител. Въпреки, че металните части, използвани за разработката на ноутбука са много, пластмасови елементи също не липсват. Такива са страничните краища на корпуса.

Клавиатурата на модела е представена във вид на отделен блок с бутони. Може да се каже, че работата с тях е удобна, освен това те са отделени на достатъчно разстояние едно от друго. Друго предимство на клавиатурата са размерите на самите копчета, както и това, че Caps Lock, F11 и F12 имат светлинни индикатори. Единственият не толкова приятен момент е, че функционалните бутони работят в допълнителни назначения, както в ноутбуците на Apple. При използване на BIOS обаче е възможно превключването към стандартен режим на работа, което улеснява потребителя.

Сензорният панел в HP Pavilion dv7 е много голям, което също може да се причисли към предимствата на устройството. Освен това чувствителният панел е направен от специален материал, по който пръста се плъзга идеално.

На дясната страна на модела е разположено устройството за анализиране на отпечатъците от пръсти, а поддържаните интерфейси са стандартните. Един странен момент е, че всички портове се намират само по страничните части и то близо един до друг. Колонките на HP Pavilion dv7 са разположени в предната част, а за създаването на аудио системата отговаря компанията Monster Cable.

Технически характеристики

HP Pavilion dv7-5000er работи с процесор Core i7-2630QM, чиято тактова честота е 2 GHz, а в режим Turbo Boost тя може да достигне до 2.9 GHz. Вграденият в процесора контролер за паметта поддържа DDR3-1333 до 4 GB. В качеството на графична система се използва адаптер АMD Radeon HD 6570M, използва се бърза памет GDDR5. на дъното на корпуса се намират два слота за увеличение на паметта, интерфейс Mini Card и местата за разполагане на хард дисковете.

Тестване, производителност

При тестването на бързината на работа, моделът се справи отлично. Всички зададени функции бяха реализирани максимално бързо. В сравнение с един от основните конкуренти — NVIDIA GeForce GT 540M, ускорителят AMD 6570M е доста по-скоростен.
Моделът има стандартна 6-клетъчна батерия, която обаче дава възможност за работа не повече от 3 часа. Заедно с нея HP Pavilion dv7-5000er тежи около 3 кг. възпроизвеждането на Full HD приближава още повече HP Pavilion dv7-5000er по резултати до останалите конкурентни ноутбуци.
HP Pavilion DV7-5000ER е производителен ноутбук с красив метален корпус. не може да се каже, че има съществен недостатък, затова и интересът към него е толкова голям. Със сигурност той ще оправдае очакванията на всеки, който го купи.

Categories: Лаптопи