Едва ли някой днес може да си представи живота без мобилен телефон. И не просто такъв, който ви позволява да се обадите на близки и приятели, но ви дава възможност да улавяте моменти, да ги споделяте в социалните мрежи и да използвате редица полезни приложения. В тази статия сме подбрали някои изключително практични мобилни приложения, които си струва да инсталирате на телефона си, за да са с вас навсякъде и по всяко време. Вижте кои са те:

Приложение, което отчита крачките ви

Има много приложения, които предлагат този проста, но много удобна функция, която позволява да следите направените от вас крачки през деня и ви мотивира да поддържате физическата си активност. Някои приложения показват направените крачки, времето, за което сте ги изминали и изгорените калории. Други предлагат и още много допълнителни опции, като да видите точния маршрут, който сте изминали, да споделяте резултатите си с останалите потребители и дори да се състезавате с тях. Подобен тип приложения могат да бъдат силен мотиватор да бъдем по-активни и да се движим повече.

Приложение за поръчка на храна за вкъщи

Винаги когато сте гладни, прибирате се  уморени след работа, не ви се готви или ви изненадат неочаквани гости – бързо и лесно можеш да поръчате храна от любимите си ресторанти. Мобилното приложение на foodpanda ви дава възможност да избирате от множество ресторанти в близост до вас и да получите поръчката си до вратата на вашия дом или офис. Още по-хубаво е, че услугата е достъпна във всички по-големите градове в страна. Ако и ти искаш да се сдобиеш с мобилното им приложение, свали от тук.

Приложение за обработване на снимки

Днес почти всички използват социални мрежи като Instagram и Facebook, за да споделят снимки с приятелите си. Колкото повече споделяме, толкова повече търсим начини снимките ни да изглеждат красиви и да привличат вниманието. Затова не е учудващо, че приложенията за редактиране на снимки набират голяма популярност. Те ви позволяват да сменяте цветове, да премахвате обекти и дори тотално да промените начина, по който изглеждате, ако това е търсения от вас ефект. Все пак, добре е да не прекалявате с корекциите и да не оставяте стандартите за красота да ви обсебят.

Мобилно банкиране

Мобилното банкиране предлага лесен и удобен начин да управлявате и разполагате с парите си по всяко време. Може да правите парични преводи, да следите наличността по сметката  си, да плащате битови сметки, да инвестирате, да намерите най-близкия банкомат на вашата банка и т.н. Различните банкови институции предлагат различни опции за мобилно банкиране. Въпреки това, този тип приложения ви помагат да менажирате финансите си много по-лесно и удобно, без да се налага да ходите до най-близкия клон на банката всеки път.

GPS навигация

Това е едно приложение, което буквално и преносно може да ви спаси живота. С него лесно може да стигнете от точка А – до точка Б, да предвидите за колко време може да стане, кой път е най-подходящ. Също така, помага да откриете забележителности, банкомати, бензиностанции и всякакви други обекти, които може да ви потрябват при едно пътуване в страна или чужбина. Навигацията е перфектният помощник както за професионалните шофьори, така и за всеки, който обича пътуванията и приключенията.