Безусловно този ноутбук е истински хит. Затова и производителите са се постарали да го направят универсален, функционален и стилен на външен вид.
DELL N5110 е включен в серията Inspiron 15R, представена още преди година. Лаптопът поддържа USB 3.0 и работи на базата на платформа Intel Huron River.

Дизайн

Дизайнът на ноутбука не е променен, в сравнение с останалите модели от серията. Корпусът е с плавни и заоблени форми, а материалът, от който е направен е метал, покрит с лак. Качеството му е много добро, затова и самият ноутбук изглежда елегантно и стилно. Не остават и отпечатъци от пръсти, което наистина заслужава похвала.
Клавиатурата тук има по-съвременен вид, а тъчпадът е направен на равен панел и е със специална повърхност, приятна на допир. Над клавиатурата, в горния десен ъгъл има три функционални копчета. Може да се каже, че корпусът на модела е наистина стабилен и разработен съвсем професионално.

Процесор и производителност

Inspiron N5110 е разработен на базата на стандартна апаратна платформа. Той работи с процесор Core i5-2410M, което предполага и доброто ниво на производителност както за игрите, така и за професионални задачи. Видеокартата на модела е GeForce GT 525M и тя буди интерес, защото се среща рядко в ноутбуци.доста близо по характеристики е тя до GT 540M.

Клавиатура и тъчпад

Клавиатурата е пълноценна и има цифров блок. Разстоянието между бутоните е около 2 мм. Отсъстват бутоните Pause/Break и ScrLck, а копчетата Shift, Enter, Backspace, Tab са много удобни, защото са по-широки. Визуално клавиатурата е оформена много добре и всички обозначения се четат без проблем. Тъчпадът е с размери 102х55 мм., показва много добра чувствителност.

Дисплей и звук

Inspiron N5110 има CMO матрица, предаваща цветовете максимално реални. Картината, изобразена на екрана е ярка и контрастна. Колонките са вградени в задната част на модела, а за по-качествен звук се подържа и използва Dell Audio.
Ноутбукът поддържа два порта USB 3.0, порт eSATA, два микрофона, уеб камера, копчета за бърз достъп и интерфейси USB, VGA и RJ45 и HDMI.
Батерията на модела е достатъчна за няколко часа работа и е 6-клетъчна.

Слабото място на Dell обаче е системата за охлаждане. Лявата част на корпуса се нагрява до 40 градуса, а шумът на вентилатора е силен особено при работа с 3D графика.
Въпреки това Dell Inspiron N5110 се оказва едно много добро решение за тази година. Предлага достатъчно големи възможности както за забавление, така и за работа.
Цената на модела е около $650.

Categories: Лаптопи