Когато търсим лаптоп за бизнес цели, има няколко характеристики, които са от най-голямо значение:

Мощност

За да работи бързо и надеждно и да отваря файлове с повече графики, изображения и да работи с по-тежки програми (презентационни, за 3D проектиране и т.н.), лаптопът трябва да има мощност. Тази мощност зависи от хард диска и процесора.

Операционна система

За да работи добре лаптопа ви и за да бъде вашата информация на него защитена от външни лица, вие трябва да инсталирате на него лицензирана операционна система. Препоръчва се лаптоп с лицензиран Windows 10, тъй като нелицензираните версии са изключително лесни за разбиване от хакери и ботове.

RAM памет

Оперативната памет (RAM памет) е една от най-важните характеристики на лаптопите.
От нея зависи колко добре ще се справи Вашият бизнес лаптоп при отваряне на по-тежки програми и приложения или работа с няколко програми едновременно. RAM паметта на лаптоп за бизнес цели трябва да е по-голяма от тази на машините за домашно ползване. Минимум 4 гигабайта.

Батерия

За бизнес лаптоп издръжливостта на батерията е от основно значение. Лаптопът е преносимо устройство. В бизнес условия – срещи, презентации, конференции, пътуване – батерията трябва има голям капаците. Два- три часа издръжливост е твърде недостатъчно време за бизнес модел. Трябва да търсите модели с капацитет на батерията над 10 часа.

Тегло

При ползване за бизнес цели лаптопът Ви няма да стои главно на бюрото Ви. Често ще се налага да пътувате, да го вземете със себе си на срещи, в друг офис, конференции, презентации, в колата. Затова теглото му е Важна характеристика за Вас. Бизнес моделите на лаптопите са предвидени да бъдат леки.

Цена

Лаптопите, предназначени за бизнес, варират по цена от 1000 до 4500 лева. Цената зависи от конфигурацията, която ще изберете, характеристиките, на които държите и марката.

Имайки предвид тези характеристики, това са три от най-търсените и предпочитани модели бизнес лаптопи:

Dell XPS 13 9360

Изключително търсен модел заради тънкия му профил (9 мм), лекота (1,2 кг) и характеристики. Процесор Intel Core i5 7200U (2.5/3.1 GHz, 3M); SSD диск 256 GB SSD; памет 8 GB LPDDR3 1866 MHz.
Цената на този модел варира около 2800 – 3000 лева.

Acer TravelMate X349-M

Както подсказва и името му, този модел е предпочитан от бизнес потребителите, заради удобството му за пътуване и движение. Тежи само 1,5 кг, батерията му е с голяма издръжливост. Има някои бизнес функции като пръстов четец, механизъм за заключване Kensington Lock. Високи показатели за бизнес модел лаптоп като SSD диск 256 GB SSD; памет 8 GB DDR4 2133 MHz; процесор Intel Core i7-7500U (2.70/3.50 GHz, 4 M).
Цена на пазара около 2000 лева.

Lenovo V510

Модел бизнес лаптоп, който е отличен както за работа, така и за вкъщи. Системата му от дискове е комбинация от HDD и SSD и гарантира изключително бързо зареждане на програми и достатъчно място за съхранение на файлове.
Процесорът е Intel последно поколение. Този модел има TPM модул, който защитава информацията, както и функция четец на пръстови отпечатъци.
Характеристиките му се от топ ниво на бизнес моделите: памет 16 GB DDR4 2133MHz, процесор Itel Core i7-7500U (2.70/3.50 GHz, 4 M).
Цената му също е изключително добра за високите му параметри – около 1600 лева.

Categories: Лаптопи