Кейсът за телефон, подобно на останалите модни аксесоари, е способен да издаде много за личността на своя притежател. Хубаво е, че разнообразие не липсва и всеки може да избере свободно такъв калъф за телефон, който му подхожда най-добре.

Разбира се, винаги е за предпочитане първо да съсредоточим вниманието си към моделите, които са предназначени точно за телефона, който имаме. Така например, може да откриете невероятно елегантни кейсове за huawei и други популярни марки.

Производителите няма да спрат да създават калъфи, предназначени за конкретни модели, така че е добре периодично да проверявате какво ново е излязло. Има също така и универсални модели, които са подходящи за различни смартфони. Обикновено те се избират по диагонала на екрана, като на опаковката е посочено за кой размер джаджи е предназначен съответният аксесоар. Посочени са и всички съвместими модели, така че, този избор също няма да ви затрудни.

Материали на изработка

Що се отнася до материалите, тук царува огромно разнообразие – могат да се намерят кейсове за huawei и други марки, които са изработени от метал, гума, пластмаса, плат и така нататък. Изборът на материал е предимно въпрос на вкус и лични предпочитания. Но нека да обърнем внимание на по-популярните материали и да видим техните характеристики.

Кожените калъфи са много здрави и издръжливи. Също така са и супер приятни на допир. Особено тези, които са изработени от естествена кожа. Те изглеждат скъпи и затова са избор предимно на такива хора, които държат останалите да се отнасят с респект към тях. Ако изберете кожен кейс вие ще получите един много надежден аксесоар, който ще ви служи вярно дълго време.

Изкуствената кожа също повтаря основните характеристики на естествената, но нейният експлоатационен живот може да е по-малък. Разбира се, качествената изкуствена кожа е доста издръжлива, така че, всичко е субективно.

Пластмасовите кейсове пък са много леки, а в същото време притежават високи защитни свойства и добра издръжливост. Материалът е такъв, че прави възможно създаването на аксесоари с различни форми и размери.

Силиконовите и гумените кейсове са еластични и меки. Отлично намаляват силата на удара при падане на смартфона на твърда повърхност. Освен това, те прилягат плътно към повърхността на телефона, лесно се слагат и махат. Но трябва да внимавате повече с тях и да не правите резки движения, тъй като можете да разкъсате капака по невнимание.

От различните модели калъфи, най-предпочитани заради своите качества на протектор са т.нар. 3D кейсове, който зашитават донякъде и стъклото, ако телефона падне с дисплея надолу. Разбира се всичко това е субективно и дори 3D калъф със странични протектори не може да защити стъклото на телефона ако падне на ръба на стъпало, върху скали или друга релефна и твърда повърхност.

Изберете кейс за смартфона според своя лайфстайл. Ако живота ви е по-спокоен, няма деца около вас, държите на реда и чистотата и работата ви е свързана предимно с офис дейности, не спортувате екстремни спортове то спокойно може да изберете изискан калъф, който е като украшение за вашия смартфон.
Ако обаче постоянно сте в движение, родител сте поне на едно щуро и диво дете, спортувате, излизате често сред природата и практикувате фотография или друг спорт на открито, най-добре си изберете кейс за телефон с възможно най-добрата защита.

Например на видеото по-долу може да видите иновативен кейс за модела Huawei Nova 5T, който представлява две алуминиеви рамки, които защитават телефона и от двете страни, като му придават много елегантен и красив вид, а зашитата е на ниво.

На мен скоро ми се наложи да търся нов калъф и попаднах на този сайт, от който избрах и останах много доволен – https://www.mobilepoint.bg/kalafi-i-keisove-za-telefoni

Всички калъфи бяха подредени по марки и модели, което прави избора много лесен и бърз. Отделно кейсовете са наистина качествени и има голяма разнообразие от видове.