Новият лаптоп MSI GT680 е много мощна и същевременно достатъчно достъпна средно форматна машина.

Външен вид

Както останалите производители на геймърски ноутбуци, така и от MSI са решили да направят крачка в страни от класическия дизайн, създавайки ноутбук, който с външния си вид говори за принадлежността към класа игрови ноутбуци. Корпусът на модела е наистина нестандартен и ефектен, а страничните му части светят в оранжев цвят. Индикаторите могат да бъдат и изключени при желание на потребителя, ако това дразни. От практична гледна точка обаче дизайнът не е толкова подходящ. Покритието му не е достатъчно устойчиво на появата на драскотини, а и теглото му е сравнително голямо. Затова пък качеството на материалите, от които е направен ноутбукът е високо.

В предната част са установени индикаторите, а отзад е мястото за включване на зарядното устройство, портовете HDMI, eSATA, RJ-45 и D-Sub (VGA). В дясната част на корпуса е вентилационната решетка, а в ляво от нея има нейна имитация. Лявата повърхност на ноутбука е заета от вентилационна решетка, два порта USB 3.0, слот за карта памет, порт USB 2.0, както и интерфейс за Express Card/54 мм. вдясно има порт USB 2.0, 3.5 мм. интерфейс за слушалки (четири).

В ноутбука е използвана класическа конструкция за съединение, затова капакът може да се обръща на малко по-малко от 180 градуса. Клавиатурата е основен вид, което придава стил на модела. Под нея има сензорен панел с размери 82х50 мм., който спомага за удобната и бърза работа.

Точно над клавиатурата има две доста големи колонки за един портативен компютър. Там са намерили място още 8 сензорни бутона, а на горната част на дисплея има 2-мегапикселова уеб камера и стерео микрофони.

Дисплей

Ноутбукът има 15.6-инчова матрица Samsung 156AT05 с разделителна способност 1366х768 пиксела. максималната яркост на картината е 220 кд/м2 , а ъглите на преглед-45/45/20/40 градуса.

Звук

Както много производители на игрови ноутбуци, компанията MSI си сътрудничи със създателите на аудио компонентите Dynaudio. Съвместната работа не се състои само в проектирането на колонки за ноутбуците, но разработката на корпуса за осигуряване на по-качествено звучене. Освен стандартните колонки, тук е намерил място и НЧ колонка. Производителите заявяват съотношение между сигнал и шум ЦАП 97 dB, за АЦП — 90 dB.

Моделът поддържа Bluetooth v2.1, модул WiFi (b/g/n), при ниска производителност нивото на шума достига 37,5 dB, 38,2 dB, 42,1 dB, а при висока-34,4 dB. При продължителна работа на ноутбука дъното му се загрява до 24.8 – 41.4 °C, а работната област-до 25.5 – 32.8 °C.

Производителност

В качеството на основен конкурент за модела беше избран MSI GX660, работещ с процесор Intel Core i7-720QM и видео система ATI Radeon HD5870 с 1 GB памет. Производителността е измерена при използване на игрите S.T.A.L.K.E.R. резултатите, които бяха постигнати по време на тестването са наистина впечатляващи в полза на MSI GT680.

Батерията, с която функционира ноутбукът е с капацитет, достатъчно голям, за продължително време работа дори при възпроизвеждане на видео Full HD.

Разгледаният модел е наистина производителен мобилен компютър. Той работи идеално и при максимално натоварване и ще бъде подходящ за всеки запален геймър.

В комплект с лаптопа, при покупката, потребителите получават зарядно устройство и диск с допълнителни програми.

Categories: Лаптопи