Независимо какъв е Вашия бизнес, времето в което живеем, налага употребата на компютри във всяка една сфера. И ако в офисите на фирмата си имате нужната компютърна техника, но Вие като управител на бизнеса нямате лаптоп, който да е с Вас навсякъде, то тази тема е създадена точно за Вас. Искам да Ви представя един нов модел ултрабук, който е идеален за всеки бизнесмен. Изключително подходящ при пътуване, поради компактните си размери и ниското си тегло. Но това далеч не е най-важното. Когато говорим за техника, от изключително значение е марката (фирмата производител). Ултрабукът, обект на темата ми днес е с марка Fujitsu, серията е LIFEBOOK, а въпросният модел – U554. А когато пък става дума за компютри и лаптопи, техническите характеристики са от най-съществено значение. Ето защо спирам с обясненията, и започвам подробно да Ви опиша характеристиките на Fujitsu LIFEBOOK U554.

Дисплей: Екранът на Fujitsu LIFEBOOK U554 е матов, резолюцията му е 1366 х 768, а размерът му е 13.3 инча. На матовият дисплей не се получават отблясъци при силна светлина, а и освен това, натоварването на очите е доста по-малко в сравнение с лъскавия екран. Резолюцията е стандартна за повечето модели лаптопи, а размерът на дисплея не е нито твърде голям, нито пък прекалено малък.

Процесор: Fujitsu LIFEBOOK U554 има двуядрен Intel Core процесор. Кеш паметта, чиято роля е посредничество между процесора и оперативната памет, е с размер от 3 MB. Честотата на работа на процесора е 1.6 GHz, а чрез Turbo Boost функцията, при нужда, работната честота може да се увеличи до 2.6 GHz. Всичко това означава, че процесорът е бърз и с лекота ще изпълнява всяка Ваша команда.

Видео: Естествено, за да функционира пълноценно и нормално, лаптопът трябва да има видео карта. На Fujitsu LIFEBOOK U554 тя е Intel HD Graphics 4400, и работи, използвайки споделена от оперативната памет. За тези, които не знаят какво означава това, ще кажа че не е проблем – качеството на изображенията е високо, без това допълнително да натоварва лаптопа Ви.

Харддиск: Твърдият диск на един компютър или лаптоп, е мястото, върху което записвате Вашите програми, приложения, документи и други файлове. В този ред на мисли, капацитетът на харддискът на Fujitsu LIFEBOOK U554 е 320 GB, а стандартът му е SATA. Мястото на твърдия диск е напълно достатъчно за всички нужни документи и програми, чрез които да управлявате бизнеса си ефективно.

Интерфейси: Fujitsu LIFEBOOK U554 има три USB порта (един 3.0, и два 2.0), HDMI изход за телевизор, комбо порт за слушалки и микрофон, и стандартен вход за LAN кабел. Това означава, че може да обменяте данни от лаптопа към други устройства, чрез USB портовете, може да включвате телевизор към ултрабука си, може да включвате периферни устройства, а също и да се свързвате с интернет чрез кабелна мрежа.

Други: Fujitsu LIFEBOOK U554 има вградени колонки, камера и микрофон. Това ще рече, че може да слушате музика, гледате филми, провеждате разговори, без да са Ви необходими външни допълнителни устройства. Има също и вграден Bluetooth, чрез който ще обменяте информация в други устройства по безжичен път. Притежава още слот за карти памет, чрез който бързо и лесно може да прехвърляте информация от и към такива носители.

Fujitsu LIFEBOOK U554 е с четири клетъчна батерия, която ще издържи до 6 часа в режим на работа. Тежи само килограм и половина, няма инсталирана операционна система, корпусът му е черен на цвят, а гаранционния срок е две години.

В онлайн магазина за лаптопи www.notebook.bg може да разгледате по-подробно характеристиките на Fujitsu LIFEBOOK U554, а също и да си го поръчате. Плащането може да бъде в брой, или пък на изплащане.

Categories: Лаптопи