3D технологията все по-сериозно навлиза в нашето ежедневие и производителите на компютри и домашно кино системи все по-често ще разчитат именно на нея, за да гарантират успех на своите продукти. Лаптопът, на който спираме вниманието си днес е типичен представител на триизмерната революция. Моделът Satellite P775 3D е част от най-старата от потребителските серии на Toshiba. Тя предполага 17.3-инчов екран, добра ергономика на устройствата и като цяло се радва на не малко популярност сред потребителите.

Satellite P775 не може да бъде отнесен към най-производителните ноутбуци, но като цяло работи достатъчно бързо. Той използва процесор Core i7-2630QM с тактова честота 2 GHz, но тя може да достигне и 2,9 GHz чрез Turbo Boost. Той е фаворит на поколението Sandy Bridge, защото е оптимален като цена и скорост на чипа. Мощността му трябва да е достатъчна както за работа, така и за игри. Ноутбукът използва ускорител NVIDIA GeForce GT 540M от среден клас, както и видео карта Intel HD Graphics 3000.

Дизайн

Въпреки явното hi-end позициониране, Toshiba Satellite P775 3D изглежда като типичен представител на серията Satellite. Външността на модела е строга, но също така и елегантна. Дебелината на корпуса е малка, но диагоналът на екрана-голям. Качеството на материалите, от които е направен моделът е високо, освен това повърхността е издръжлива на неблагоприятни външни въздействия.

Бутоните [PgUp], [PgDn], [Home], [End], [Insert] и [Delete] тук не са сформирани в един блок, което със сигурност е добре за работата. Единственото неудобство е късият ляв [Shift]. Всички останали бутони са достатъчно големи. Сензорният панел на модела е стандартен за компанията производител. Той е с големи размери и приятно на допир покритие.
Има и няколко допълнителни бутони-те са седем и всички са сензорни. Те служат за включване на браузера, включване и изключване на безжичните адаптери, активация на режим 3D, управление на възпроизвеждането, регулирането на звука и т.н.

Дъното на Satellite P775 е съвсем плоско с много вентилационни решетки, така че прекъсването на потока въздух дори при поставянето на ноутбука върху мека повърхност, ще бъде много трудно, а главно предимство на модела е възможността за установяване и замяна на два хард диска.

Интерфейси, екран, звук

Toshiba Satellite P775 3D е съчетание от мултимедиен, игрови и потребителски ноутбук. За съжаление обаче той не разполага с достатъчен брой интерфейси. Всички достъпни са разположени в страничните части на модела- D-SUB, RJ-45, HDMI, два USB. В дясната част е аудиоинтерфейсът, още два USB и мястото за включване на зарядното устройство.
Toshiba продължава да използва за своите ноутбуци колонки от вид Harman/Kardon. Това обаче по никакъв начин не гарантира отличното качество на звука, защото всичко зависи от конкретния модел. За разглеждания ноутбук този показател обаче е отличен.

Екранът на P775 3D е с впечатляващо цветопредаване, а разделителната способност е 1920х1080 пиксела.

Производителност

Toshiba Satellite P775 3D е производителен модел, поддържащ триизмерна технология. Това предполага и бърза и качествена работа с по-простите приложения. При направените тестове ноутбукът се справи отлично.

Батерията на Toshiba Satellite P775 3D е шест клетъчна и тя осигурява продължително време на работа дори при интензивно използване.

Разгледаният модел е наистина отличен за работа, но също така и за игри. Предлага висока скорост на функциониране. Несъмнено той ще бъде отличен помощник където и да се намира потребителя и по всяко време.

Categories: Лаптопи