Ще Ви представим ревю на геймърски компюютър за около 3 000лв. Тази конфигурация е примерна и е създадена специално за хора, които обичат да играят нови игри.

Части за геймърския компютър

Процесорът на този геймърски компютър е Intel Core i7 6700. Той е 4-ядрен с 8MB кеш памет. Честотата на работа е 3.4GHz и с ускорител до 4.0Ghz при максимално натоварване. Технологията е 14nm, притежава Intel HD Graphics 530. Типът сокет е 1151.

Видео картата е Nvidia GTX 1070, която разполага с 8GB собствена памет. Видът на паметта е GDDR5. Поддържа DirectX 12 и OpenGL 4.5, също така поддържа до 4 монитора. Максималната резолюция е 7680×4320. Технологията е 16nm.

Дънната платка е Asrock Fatal1ty Z170 GAMING K4. Този модел дънна платка разполага с топлопроводяща алуминиева пластина. С помощта на алуминиевата пластита топлият въздух ще се извежда навън. Разполага и с Killer E2400, която е мрежова платформа. С помощта на този тип мрежова платформа се повишава производителността на онлайн игри и стриминг с високо качество. Тази платка разполага и с 12К платинени кондензатори с над 12 000 часа живот. Също така има и Nichicon Fine Cold аудио, Direct Drive, USB 3.0 и други. Поддържа DDR4 3866+ с овърклок.

Необходимата оперативна памет за този геймърски компютър са 2x8GB. Оперативната памет е от серията XPG Z1. Тактовата честота е 2800MHz. Тази конфигурация е създадена за хора, които обичат най-новите игри.

Топлината, която отдава компютъра е доста голяма и затова е необходимо водно охлаждане. Моделът на водното охлаждане е DeepCool MaelStorm 240T.

За максимална производителност е необходим и SSD диск, който повишава бързината на компютъра. SSD дискът е с големина от 128GB. За основно съхранение на данните е необходимо да се добавят и HDD. Компютърът има 2x1TB хард дискове.

Захранването на геймърския компютър е 600W от производителя на Be Quiet.

Гореспоменатият хардуер ще стои в кутия Thermaltake – Versa N21. Кутията е с прекрасен дизайн и има 7 външни слота. Размерите на кутията са 513мм (Височина) x 217мм (Широчина) x 463мм (Дълбочина).

Тестове на конфигурацията:

Конфигурацията е тествана с играта Overwatch, която е сравнително нова. Играта върви с 130Fps при максимални настройки. Следващата тествана игра е GTA V, която върви с 80fps при максимални настройки на графиката. Най-трудният за преминаване тест е с играта Rise of the Tomb Rider, която върви с 35 кадъра за секунда при влючен Anti-Aliasing. При изключен режим на AA играта поддържа средно 80 fps.

Ако отдавна мечтаете за подобно машина, можете да откриете подобни и дори по-добри конфигурации на геймърски компютри в Интернет, където всички модели са създадени специално за геймърите, които обичат да се потапят в 3Д атмосферата на геминга.