В рамките на пътуващото шоу Lenovo Do Tour компанията представи в София най-новите си продукти и технологии

Глобалният производител на персонални компютри Lenovo достигна 12.2% пазарен дял в световен мащаб. Така компанията се нарежда на трето място по продажби в света (по данни на IDC) и очаква да стане номер 2 до края на годината.

„Lenovo бележи забележителен ръст в последните повече от 2 години. Вече в девет последователни тримесечия компанията расте с по-бързи темпове от пазара, а в 7 от тях сме и с най-голям растеж сред всички големи производители на компютри. За първите 3 месеца на 2011 г. глобалният ни пазарен дял се увеличи с 2% и изпреварваме бизнес плана си с близо 2 г.”, заяви Иван Бозев, генерален мениджър на Lenovo за Югоизточна Европа.

През първото тримесечие на годината Lenovo е продала близо 10 милиона устройства. Компанията е с най-голям дял от световните продажби на развиващите се пазари и при преносимите компютри за големи предприятия и за публичния сектор. Lenovo e номер 2 на глобалния пазар на бизнес преносими компютри, както и в категорията настолни компютри от типа „All in One“. За Lenovo работят 27 000 души в 100 държави по света, а клиентите й са в над 160 страни на планетата.

В специален промоционален камион компанията представи на площад «Батенберг» в София най-новите си продукти и технологии в рамките на пътуващото шоу Lenovo DO Tour. Целта му е да даде възможност на потребителите в Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Сърбия, Румъния, България, Гърция и Турция да видят отблизо и да тестват над 50 устройства, представени в 6 различни теми: скорост, бизнес, качество, таблети, забавление, мода. През целия ден потребителите в София можеха да разгледат продуктите, да играят на различни игри и да получат промоционални оферти. За партито на площада се грижеха български музикални звезди – група „Мастило”, DJ Doncho и Алекс Раева.

Турнето представя и новата концепция на марката Lenovo – For Those Who Do. Тя изразява фокуса на компанията върху изработването на машини за всеки, който създава и прави неща в живота си, независимо от занимание и професия. Lenovo DO Tour може да бъде проследено и онлайн на адрес www.lenovodotour.com. Там посетителите могат да видят най-новата информация за камиона на DO Tour и да участват в онлайн конкурса за потребители, които отговарят на профила „DОer”. Участниците в състезанието могат да се присъединят към деветте предизвикателства по теми като „Околна среда”, „Достъп до технологии”, „Забавление”, „Изкуство и дизайн”, „Представяне и бързина”, „Реклама” и други. По един лаптоп Lenovo за всяко едно от 9-те предизвикателства и едноседмично пътуване до Пекин, Китай са наградите, които очакват победителите в конкурса.

Categories: Новини