Малко са хората, които биха разбрали каква е нуждата и изобщо смисълът от наличието на компютри за игри.

Въпреки усилията на много от големите компании да предизвикат търсене у потребителите на различни игрови конзоли, желанието на все повече хора е да се снабдят с геймърски компютри и да играят най-новите игри на тях.

Проучване направено наскоро показва, че въпреки наличието на конзоли, като Playstation и Xbox именно персоналните компютри си остават едно от основните решения, когато някой запален по игрите геймър реши да изпробва някое от новите заглавия на пазара. В света има над един милиард персонални компютри, а в същото време около 250 милиона от тях се използват за игри или са геймърски компютри. Виртуалният свят и игрите са завладели света и много младежи, а и не само са запалени по тях. Игрите за компютри са средство за бягство от реалността и натовареното ежедневие. Това обуславя и необходимостта у тези хора от компютри за игри.

Оказва се, че за 2008 година в Щатите са похарчени около 21 милиарда за съпътстваща периферия на геймърски компютри. Става дума за мишки, клавиатури, монитори и какво ли още не. Тази сума е значително по-висока на фона на 17-те милиарда долара, дадени от американците за същия софтуер, хардуер, както и много съпътстващи услуги през 2007.

Днес игри, като GTA V от прословутата поредица GTA, както и разработките на EA Games FIFA 2016 и FIFA 2017 и Titanfall, изискват много мощен компютър, за да може максимално да се насладим на качествата на тези игри. Последната, например, изисква SSD диск с големина от повече от 128 GB, като самата игра е с размер 48 GB.

Около 2009 година се забелязва икономически застой в целия технологичен сектор, но в същото време търсенето на игри не е засегнато. Самите игри за РС не струват много скъпо, като на запад и в САЩ тези игри се продават, а практиката да се теглят безплатно от различни торенти просто не съществува, заради по-строгите закони за авторското право. Поради тази причина самите игри определено не бъркат твърде дълбоко в джоба, а търсенето им не стихва.

Ако отдавна си мечтаете да се насладите на един спираш дъха гейминг, изберете вашите компютри за игри от Plasico IT Superstore, където ще откриете голямо разнообразие от модели и марки с различни конфигурации.