Наскоро Dell Corporation представи последния си модел от мощната геймърска серия Alienware. Производителят на интегрирани системи оценява подобаващо успеха й, тъй като в последно време, тя се радва на изключително голям интерес от страна на потребителите. И в отговор на всички очаквания се появи Dell Alienware M11x R3.

Дизайн

Един от водещите плюсове на геймърската серия на Dell, това е нейният дизайн. Той винаги е уникален и привлича погледите на всеки млад и модерно настроен човек. Във външния вид на този модел, в сравнение с предишни модели, не се забелязват почти никакви промени. Той има стилен външен вид, а повърхността му има покритие soft-touch. Корпусът на ноутбука е пластмасов, но в страничните части има метални елементи. Размерите на Dell Alienware M11x R са 285.7 х 233.3 х 32.7 мм., а теглото му е 2 кг. предлага се в два цвята: Stealth black и Nebula Red.

На корпуса на ноутбука са намерили място следните портове:
Display Port;
HDMI 1.4;
USB (възможно е зареждането на ноутбука дори в спящ режим);
2 броя USB 3.0;
Ethernet;
8-в-1 card reader;
IEEE 1394;
Две места за включване на слушалки;
Място за микрофон;

Поддържа се Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 3.0, WiMax, а има и слот за SIM карта.

Доста внимание производителите са отделили на настройката на светлината – едно от най-важните неща при играене на каквото и да е. За нея отговаря приложението Alienware Command Centre. Позволява регулирането на светлината на копчетата, освен това е възможно установяването на светещ надпис Alienware, промяната на светлината на клавиатурата, както и дали ноутбукът да реагира на различни събития.

Клавиатура и тъчпад

Клавиатурата на модела не е претърпяла никакви промени. Копчетата са удобни за писане и работата с тях е лесна и бърза. Повърхността е матова, но в същото време е приятна на допир и гладка. Светлината на копчетата е равномерно разпределена навсякъде, така че работата с клавиатурата дори при слабо осветление или липса на такова, е възможна без никакъв проблем.

Екран

Екранът на модела е с диагонал 11.6 инча, а разделителната способност е 1366х768 пиксела. дисплеят има защитно стъкло, по което обаче лесно остават отпечатъци от пръсти, затова трябва да се почиства често. Качеството на екрана е добро, а картината, изобразена на него е ярка и контрастна. Над него е разположен обективът на HD камерата (2 мегапиксела), както и микрофона-за стерео ефект. Ноутбукът е идеален за игри, това е сигурно.

Игри, производителност

Ноутбукът работи с процесор Intel Core i7-2617M, чиято работна честота е 1.5 GHz, с видеокарта NVIDIA GeForce GT 540M, Intel HD Graphics и има 4 GB оперативна памет DDR3. използва също така диск SSD Samsung 256 GB и операционна система Windows 7 Home Premium 64bit.

За да тестваме компютъра използвахме различни заглавия и добрата новина е, че с всички той се справи впечатляващо. Първата игра, която си струва да се спомене, това е Alice Madness Returns. Поддържа технологията PhysX, в резултат на което, благодарение на картата от NVIDIA в играта се появява голям брой елементи, които използват подобни методи, за да направят картината приятна и ефектна. Crisys2 поддържа Direct X11 и картина с високо качество-много добро решение е за демонстрация на възможностите на видеокартата. Мафия 2 пък е идеалното решение за сверяване на качеството. Не маловажен фактор е използването на SSD диска.

За възпроизвеждане на видео батерията дава енергия за 4 часа, а в режим на работа с документи и Интернет-6.5 часа-един доста добър резултат.

Интересно е, че при работа ноутбукът не се нагрява толкова много, което пък не може да не радва потребителите. В сравнение със своите конкуренти този геймърски лаптоп показва много добри резултати. Той определено е отлично решение за всеки геймър, който обича да пътува и да носи любимата си машина със себе си. Същевременно компютърът е подходящ и за много други дейности, не само за игра. Той е изключително мощен и работи стабилно.

Alienware M11x R3 се оказва един доста добър модел, който предлага на потребителите не само възможност за производителна работа, но и за забавление на ниво.

Цената на геймърския лаптоп е около $1100.

Categories: Лаптопи