Компанията Fujitsu наскоро представи анонс на нов компютър от тип „всичко в едно”, който е оборудван с 3D LCD екран и специална камера с два обектива, позволяваща видео заснемане в триизмерен формат.

Нещо повече, камерата може да прави в 3D режим както фото, така и видео съдържание, което след това може да бъде разгледано със очила за триизмерно гледане.
За съжаление, няма допълнителна информация относно спецификациите на устройството, освен, че той представлява компютър-моноблок. Не е ясно и каква ще бъде неговата цена. Само се знае, че моделът ще се появи на пазара преди края на тази година.

3D продуктите се превръщат в едно от основните направления на развитие на ИТ индустрията. Все по-голям брой различни компании развиват и произвеждат модели, работещи с триизмерни изображения, включително телевизори, Blu-Ray плейъри, игрови конзоли, преносими компютри и др.

Съвсем скоро ще разберем, дали конкретното устройство ще намери място под Слънцето. А при първа възможност да го видим и тестваме на живо, ще направим обстойно ревю на продукта.